7 opmerkingen over hoge posities in zoekmachines (deel 1)
 

Lees ook :
"Imagine
The Kind of Life
You Could Be Living
Right Now If You Had A
Top Search Engine Ranking
in Google
For Your Website
Which is Making Money
on Auto-Pilot
While You are Sleeping, Eating, Sipping A Margarita
on the Beach or Going
on A Carribean Cruise."

1
Hoge posities (topranking) in de zoekmachines

Alles draait om Page Rank, hét handelsmerk van Google.

Het is een methode om webpagina's op internet te ordenen naar mate van belangrijkheid. Die websites staan bovenaan de zoeklijst en worden dus als eerste gevonden.

Dat is van belang als je weet dat de meeste bezoekers niet verder komen dan één of twee pagina’s in een zoekmachine. Iedereen wil natuurlijk graag hoog op die lijsten staan en daarmee in de toptien van de eerste zoekpagina komen.

2
Topranking:
een broodje aap verhaal ?

Als je topranking googlet kom je terecht op een schreeuwerig marktplein. Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie) ofwel SEO - bedrijven bestoken je met veel mooie beloftes. Dat je website gelinkt wordt aan honderdduizenden andere sites, met duizenden bezoekers per dag en met toptienposities in Google…

Volgens ons kun je daar maar beter niet op ingaan. Veruit de meeste SEO-aanbieders maken misbruik van de onkunde en de frustratie van personen en bedrijven wiens website niet of slecht scoort in de zoekmachines. Daar spelen SEO bedrijven handig op in, vaak ook nog met ongeoorloofde technieken waarmee zij een site voor even en zeer kortstondig hoog in de resultatenlijst brengen.

3
Het bestbewaarde geheim van internet

De manier waarop de zoekmachine de webpagina's rangschikt, behoort tot de bestbewaarde geheimen van internet. Niemand - behalve Google zelf - kent de exacte procedures van PageRank.

Google werkt ook voortdurend aan de verbetering van het ranking-systeem. Zij doen dat natuurlijk om de concurrentie voor te blijven. Maar vooral ook om te voorkomen dat webmasters de pagina's zo inrichten dat ze - ongeacht de inhoud - altijd bovenaan komen te staan. Het is dus bijna niet mogelijk om op een legale manier een website in een toppositie van zoekmachines te brengen, en een overtreder loopt ook nog eens het risico volledig uit de index van de zoekmachines verbannen te worden.

Google zelf houdt de exacte methodes geheim, maar geeft wel in algemene zin aan, hoe het systeem werkt en wat als onredelijk wordt beschouwd.